Ekhultsinfo april 2020

Coronapandemin ställer till det för oss och vårt årsmöte. Första tillfället var tänkt att vara den 17 april med det vanliga upplägget med mingel och mat. Vi valde att ställa in årsmötet denna dag p.g.a Corona. Enligt stadgar måste vi ha ett årsmöte senast under juni månad. Styrelsen har upprättat resultat- och balansräkning som vi undertecknat. Revisionen är gjord och det är upprättat en revisionsberättelse. Det finns 3 alternativ till årsmöte:

  1. Hålla det som vanligt i vår samlingssal. Detta är nog inte troligt.
  2. Vi kan även ha årsstämman digitalt. Styrelsen tror att detta är knappast möjligt. Alla i huset är inte tillräckligt digitala för att det ska fungera. Det är även ett problem med sekretessen vid digitala möten.
  3. Sista alternativet som styrelsen tror på är en så kallad skrivbordsstämma.
    Citat från Bostadsrätterna: ”Hur går en per capsulam-stämma till rent praktiskt?
    Per capsulam-beslut förutsätter att samtliga röstberättigade medlemmar är ense om det. Ett stämmoprotokoll upprättas och besluten antecknas i protokollet. Därefter cirkuleras protokollet mellan medlemmarna som skriver under protokollet. Läs mer om per capsulambeslut mellan styrelsemöten. Nackdelen med en per capsulam-stämma är att det kan vara svårt att få protokollet underskrivet av samtliga medlemmar.”

Godkänner ni att ha en skrivbordsstämma? Lägg en lapp med ert beslut i Uffes brevlåda snarast.

  • Reservationspärmen till uthyrningsrummen ligger till grund för kassörens fakturor. Låt alla månadsblad sitta kvar. Ta inte bort något!!!!
     
  • Obs! parkering utanför garagen är inte OK!! Det har vid ett flertal tillfällen parkerats bilar på gårdsplanen som förhindrat/försvårat inkörning i garage. Boende uppmanas att be besökare parkera sina bilar på de gästparkeringar som finns!
     
  • Städdag med fikarast blir lördagen 18 april kl 09.00. Samling utanför 5:ans garage. Alla är välkomna.


Styrelsen///gm uffe dagnell